20/7/16

Ανακοίνωση για την Ολυμπιάδα Φυσικής από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών επιδεικνύοντας αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης και σεβασμού στους κόπους και τις θυσίες αυτών των εξαιρετικών μαθητών, απέφυγε όλο αυτό το διάστημα να επανέλθει στο θέμα της εκπροσώπησης της χώρας μας στην Ολυμπιάδα Φυσικής η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη, 11-17 Ιουλίου. 
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι ως επιστημονικό σωματείο να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών  και να υπογραμμίσουμε τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και κάθε εμπλεκομένου φορέα.
α) Ο μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις ολυμπιάδες και τους διεθνείς διαγωνισμούς πρέπει να έχουν τη διαρκή στήριξη της πολιτείας και όχι μια βραχυχρόνια προετοιμασία. Αυτό απαιτεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΑΕΙ σε όλη τη χώρα, ΕΚΦΕ, σχολικοί σύμβουλοι, ΕΕΦ, εθελοντές καθηγητές) οι οποίοι θα προετοιμάζουν επαρκώς τους υποψηφίους .
 β)  Πρέπει επιτέλους η χώρα μας να προσανατολιστεί στη δημιουργία πρότυπων σχολείων για μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες στις θετικές επιστήμες. 
γ) Είναι  εθνικά ανεπίτρεπτο να συμμετέχει η χώρα μας σε έναν διαγωνισμό στον οποία η FYROM αναγνωρίζεται και αποκαλείται με το όνομα ”Μακεδονία”. 
http://ipho.org/participants.html
http://ipho2016.org/webcontent/downloads/final_ranking.pdf
(βλ. υποψήφιους στις θέσεις 145, 273). 
Ποια ήταν αλήθεια η αντίδραση των συνοδών και υπευθύνων της αποστολής;
Ποια είναι η στάση της επίσημης πολιτείας; 
Για το Δ.Σ. της ΕΕΦ
ο Α΄ Αντιπρόεδρος 
Παναγιώτης Φιλντίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: