26/6/16

Πύλη openarchives (ψηφιακές βιβλιοθήκες, ιδρυματικά αποθετήρια, περιοδικά, ειδικές συλλογές)


Το openarchives.gr είναι μια μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών και ιδρυματικών αποθετηρίων, την ευθύνη λειτουργίας και ανάπτυξης της οποίας έχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Στο σύνδεσμο http://www.openarchives.gr/archives/index/archivetype_id:4 μπορείτε να δείτε τη λίστα συλλογών του  openarchives που περιλαμβάνει  ψηφιακές βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων, ιδρυματικά αποθετήρια, περιοδικά και να μεταβείτε σε αυτές κατεβάζοντας το υλικό που σας ενδιαφέρει.


Στο σύνδεσμο http://www.openarchives.gr/organisations μπορείτε να δείτε τη λίστα φορέων   και το ψηφιακό υλικό που έχουν αναρτήσει.

 Οι συλλογές προέρχονται από  φορείς  της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως πανεπιστήμια & ATEI, ερευνητικά κέντρα, φορείς πολιτισμού, επιστημονικές εταιρείες, δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχεία και συλλογές ιδρυμάτων.

Στο openarchives.gr το περιεχόμενο είναι δυναμικό και ενημερώνεται διαρκώς με νέες συλλογές, ενώ οι υπάρχουσες ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση με τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις και αλλαγές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: