25/6/16

Ανησυχία και ερωτηματικά στους φοιτητές από την ΕΕ που σπουδάζουν στην Αγγλία.Ανησυχία και ερωτηματικά έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία.  στους φοιτητές από την ΕΕ που σπουδάζουν στη χώρα. 

  Πώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα επηρεάσει τις πιθανότητές τους να βρουν εργασία μετά την αποφοίτηση , τι θα συμβεί με τη   χορήγηση  φοιτητικών δανείων από τα Αγγλικά Πανεπιστήμια, θα αυξηθούν τα δίδακτρα, θα συνεχιστούν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, είναι μερικά από αυτά τα ερωτήματα
 Η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του London School of Economics (LSE), Μαρία Ξυτάκη,  αναφέρει στο in.gr  ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν ήδη ή που έχουν γίνει δεκτοί για την επόμενη χρονιά σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, δεν κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με αυξημένα δίδακτρα.
«Η Βρετανία έχει μια μεγάλη οικονομία που στηρίζεται στα πανεπιστήμιά της. Θεωρώ πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα δίδακτρα παρ’όλη την αρχική πρόβλεψη που μπορεί να έγινε και υπό τη μορφή προπαγάνδας κατά του Brexit προκειμένου να προϊδεάσει τον κόσμο για να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν συμφέρει η αύξηση διδάκτρων. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα διενεργηθούν ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ, θα βρίσκεται και η ελεύθερη κυκλοφορία φοιτητών από τα κράτη της ΕΕ».
  Διαβάστε στην ιστοσελίδα  της εφημερίδας the guardian το άρθρο που αφιερώνει  σχετικά με τις ανησυχίες που διατυπώνουν φοιτητές από διάφορες χώρες της ΕΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: