24/5/16

Καμπάνια εγγραφής προνηπίων στα νηπιαγωγείαΣύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών
Αρ. Μητρώου: 30155/2014
   Αγαπητοί γονείς,

 τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε  με αγωνία  την ψήφιση ενός νέου  νόμου για την Παιδεία, με τον οποίο ρυθμίζεται η οργανικότητα και λειτουργία του δημόσιου νηπιαγωγείου.
 Σύμφωνα με το άρθρο 35 του  νόμου «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις »,που ψηφίστηκε στις 6/5/2016 , αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός των νηπίων και προνηπίων, που απαιτείται προκειμένου να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο, από 7,που ισχύει σήμερα, σε 14 μαθητές,ενώ για τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές ο αριθμός που απαιτείται κατ’ελάχιστο είναι 5 μαθητές.Επίσης,ο μέγιστος αριθμός μαθητών ενός τμήματος  διαμορφώνεται στους 25-27 μαθητές.
Για  να γίνει κατανοητή σε όλες και όλους η αναγκαιότητα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό. Εσείς, εγγράφοντας τα παιδιά 4 ετών, δηλαδή τα  προνήπια, στο δημόσιο Νηπιαγωγείο. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί, μέσω των συλλόγων μας,να ασκήσουμε πίεση προβάλλοντας όλα τα παιδαγωγικά ωφέλη για το παιδί , το οποίο φοιτά  δυο χρονιές στο δημόσιο Νηπιαγωγείο:
  • Ποιοτική εκπαίδευση,βάσει του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για το Νηπιαγωγείο.
  • Κοινωνικοποίηση
  • Απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων
  • Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό σχολείο
Σας ζητούμε λοιπον  να στηρίξουμε όλοι μαζί στην πράξη τη δημόσια προσχολική εκπαίδευση, θέτοντας πάντα στο κέντρο το παιδί.
 Δεν θέλουμε παιδιά τεσσάρων χρονών να μένουν σπίτι  επειδή δεν κατόρθωσαν  να γίνουν δεκτά σε κάποιο δημόσιο παιδικό σταθμό. Θέλουμε  παιδιά που  εντάσσονται  σε ομάδες συνομηλίκων , που κοινωνικοποιούνται , που συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του δημόσιου Νηπιαγωγείου ,που γίνονται  αυτόνομες προσωπικότητες ,που  βαδίσουν με αυτοπεποίθηση το δρόμο της σχολικής ζωής .
      Ας μην επιτρέψουμε να κλείσει ή να συγχωνευθεί κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, αλλά αντιθέτως να επιδιώξουμε όχι μόνο την διατήρηση των υπάρχοντων τμημάτων αλλά και την αύξησή τους.
    «Υπερασπίσου το παιδί,γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»
                                                   Με εκτίμηση
                  Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί και μέλη του Σ.Α.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: