22/5/16

Λεξικό της ελληνικής ως ξένης γλώσσας για μαθητές Β/θμιας

 Επιστημονικός υπεύθυνος: 
 Ιορδανίδου Άννα 

 Συγγραφείς/Δημιουργοί

Αναγνωστοπούλου  Δανάη,  Γαβριηλίδου  Μαρία, Γαλανόπουλος  Γιάννης, Γενεθλίου, Μαριάμ  Δεσύπρη, Ευαγγελία, Δημητροπούλου  Ρεγγίνα, Λαμπροπούλου  Πένυ, Μάντζαρη Έλενα,  Μιλιβόγεβιτς  Τατιάνα, Μπότσογλου  Άννα,  Πανταζάρα  Μαβίνα,  Παπαδοπούλου  Αγγελική, Σπυροπούλου, Ειρήνη
Το  λεξικό δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της ελληνομάθειας των μειονοτικών μαθητών και την καλύτερη προετοιμασία τους για το σχολείο.
Ο σχεδιασμός ενός παιδαγωγικού ερμηνευτικού λεξικού της ελληνικής ως ξένης γλώσσας βασίζεται στη θεωρία και στις εφαρμογές της παιδαγωγικής λεξικογραφίας και καλείται να δώσει λύσεις λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των μαθητών χρηστών όσο και τις ιδιαιτερότητες της περιγραφόμενης γλώσσας.
Το λεξικό περιλαμβάνει 10.000 περίπου λήμματα. Το λημματολόγιο προέκυψε από συνδυασμό επεξεργασίας α) του λημματολογίου υπαρχόντων λεξικών της νέας ελληνικής που απευθύνονται σε μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου (ως ενδεικτικού για τον ορισμό του «βασικού λεξιλογίου») και β) ηλεκτρονικού σώματος κειμένων, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα σχολικά βιβλία.

Κατεβάστε το λεξικό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: