19/5/16

Υπόμνημα διαμαρτυρίας αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής ΠΕ04.01

Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρούμε να γίνονται άνισα ποσοστά προσλήψεων αναπληρωτών μέσα στο κλάδο ΠΕ04 Φυσικών Επιστημών εις βάρος των Φυσικών, Χημικών & Γεωλόγων. Ξαφνικά, το υπουργείο παιδείας προσλαμβάνει Βιολόγους στις θέσεις μας, με αρκετούς από τους οποίους δεν είναι καν επιτυχόντες ΑΣΕΠ αλλά και έχουν μηδενική προϋπηρεσία.
Αποτέλεσμα αυτής της αυθαίρετης ενέργειας είναι αρκετοί συνάδελφοι  Φυσικοί οι οποίοι είναι επιτυχόντες ΑΣΕΠ και έχουν μεγάλη προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία, να βρίσκονται άνεργοι. 
Να υπενθυμίσουμε ότι στον τελευταίο ΑΣΕΠ 2008 οι Φυσικοί αναγκάστηκαν να δώσουν εξετάσεις και στη Φυσική και στη Χημεία και στη Βιολογία και στη Γεωλογία (πανεπιστημιακή ύλη σε όλα τα μαθήματα) και, ενώ υπήρξαν αρκετοί από αυτούς επιτυχόντες,  βρίσκονται σήμερα να κρίνονται ανίκανοι να διδάξουν τα μαθήματα ακόμα και για το γυμνάσιο.
Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε πρέπει επιτέλους να πάψει μέσα στην ειδικότητα των ΠΕ04. Επιδιώκουμε να δίνονται ισότιμα οι θέσεις, εφόσον οι συνάδελφοι κατέχουν εξίσου τα αντίστοιχα προσόντα.
Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να κινητοποιηθούμε και να κινηθούμε νομικά  για να μπει ένα τέλος στις αυθαίρετες επιλογές του υπουργείου παιδείας για την άνιση κατανομή θέσεων όσον αφορά τις  ειδικότητες (Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων & Γεωλόγων). Ήδη, έχει συγκροτηθεί ομάδα  στο facebook με το όνομα Αναπληρωτές Φυσικής ΠΕ04.01 και με τη νομική συμβολή δυο δικηγόρων από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι ασχολούνται με το πρόβλημα αυτό που αφήνει άνεργους πολλούς Φυσικούς τα τελευταία δυο χρόνια. Όσοι αναπληρωτές Φυσικής θέλουν μπορούν να γίνουν φίλοι στο γκρουπ και να στηρίξουν τις προσπάθειες μας.
Παρακαλούμε όσους Φυσικούς (μόνιμους ή αναπληρωτές) επιθυμούν να μας βοηθήσουν να προσυπογράψουν αυτή τη διαμαρτυρία, για να πράξει επιτέλους το υπουργείο παιδείας το αυτονόητο: ίσα ποσοστά προσλήψεων αναπληρωτών μέσα στο κλάδο ΠΕ04 Φυσικών Επιστημών. Να σταματήσουν οι  προσλήψεις μεγάλου αριθμού Βιολόγων εις βάρος των άλλων ειδικοτήτων.
Με εκτίμηση,
 Αναπληρωτές Φυσικής ΠΕ04.01
 (FB:Αναπληρωτές Φυσικής ΠΕ04.01)

Δεν υπάρχουν σχόλια: