21/4/16

3.000 λιγότεροι αναπληρωτές θα απασχοληθούν το επόμενο έτος στην Π.Ε. Δ.Μπράτης
Σύμφωνα με ενημέρωση από μέλη της ΔΟΕ, που μετείχαν στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό παιδείας ,ακάθεκτος προχωρά ο κ.Φίλης στην ψήφιση των ρυθμίσεων ,κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα,τόσο για τα νηπιαγωγεία όσο και για τον τρόπο πρόσληψης. Βήμα πίσω δεν κάνει. 

Ταυτόχρονα σήμερα εξήγγειλε,μετά το σάρωμα των νηπιαγωγείων μέσω του διπλασιασμού του ελάχιστου αριθμού μαθητών από 7 σε 14, την κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ και την καθιέρωση ενός άλλου τύπου σχολείου που δεν θα έχει πρωινή ζώνη και θα σχολά στις 13.30. 

Αυτό σημαίνει 5 ώρες λιγότερες τη βδομάδα σε κάθε τμήμα και σε ένα δωδεκαθέσιο σχολείο 60 ώρες λιγότερες τη βδομάδα δηλ. 2,5-3 εκπαιδευτικοί λιγότεροι. Οι εκπαιδευτικοί συνολικά στα σχολεία ΕΑΕΠ θα είναι 2000-3000 λιγότεροι του χρόνου. 
Είναι προφανές ότι ο υπουργός παιδείας όχι μόνο δεν έχει εξασφαλίσει καμιά πίστωση για μόνιμους διορισμούς ,αλλά ούτε καν τις πιστώσεις για αναπληρωτές και γι αυτό κλείνει τμήματα νηπιαγωγείων και καταργεί τα ΕΑΕΠ ,επικαλούμενος δήθεν τη γυμνασιοποίησή τους.

 Είναι βέβαιο ότι αν οι ρυθμίσεις αυτές ψηφιστούν χιλιάδες αναπληρωτές(πάνω από 3000) που εργάζονται φέτος του χρόνου θα είναι άνεργοι. 
Δ.Μπράτης facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: