29/2/16

ΕΛΜΕ Λάρισας: Μισαλλοδοξία τέλος!

 
H ΕΛΜΕ ν.Λάρισας βρίσκεται πάντα απέναντι σε σύνδρομα ξενοφοβίας, που λειτουργούν ως προθάλαμος του ρατσισμού στην κοινωνία και στη συνείδηση των μαθητών μας. Οι εκπαιδευτικοί δεν ανεχόμαστε τη μισαλλοδοξία και τις φυλετικές ή όποιες άλλες διακρίσεις. 

Όσοι δυστυχώς ολισθαίνουν σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις, έχουν αταίριαστο βηματισμό με τις ανοιχτές διάνοιες και είναι άνθρωποι των κλειστών κόσμων, τους οποίους αντιπαλεύει το δημοκρατικό σχολείο, που προάγει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη των λαών. Δημοκρατικό καθήκον των εκπαιδευτικών είναι η εκπαίδευση πολιτών, με ευρύτητα πνεύματος και δημοκρατικές αξίες, χωρίς δογματισμό και προκαταλήψεις.

Ως εκπαιδευτικοί συνδράμουμε κάθε μέρα στην τάξη, ώστε οι μαθητές να μαθαίνουν να ζουν με σεβασμό στις αξίες του πλουραλισμού και των πολιτισμικών διαφοροποιήσεων. Με την καθημερινή μας διδασκαλία, μαχόμαστε να μετατρέψουμε το σχολείο, σε απροσπέλαστο τείχος, σε οποιαδήποτε ρατσιστική αντίληψη και να βελτιώσουμε το μορφωτικό επίπεδο της νέας γενιάς, με τη διαμόρφωση πνεύματος ανεκτικότητας και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ      ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: