14/12/15

Βιομηχανία διώξεων κατά εκπαιδευτικών σε πλήρη λειτουργία

 
Συντάκτης: 
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την αθώωση της διωκόμενης εκπαιδευτικού Ν. Ορφανοπούλου καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ., με διευκολυντική στάση εργασίας, 11 π.μ.- 2 μ.μ.
Την ημέρα αυτή εκδικάζεται από το Α' Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής η υπόθεση της εκπαιδευτικού Νατάσας Ορφανοπούλου, δασκάλας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει παραπεμφθεί για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», παράπτωμα το οποίο συνιστά «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».
Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τις 8.4.2014 με την ενεργοποίηση του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου», μνημονιακού νόμου του Μεσοπρόθεσμου.
Η εκπαιδευτικός καλείται να παραστεί αυτοπροσώπως στην εκδίκαση της υπόθεσης κατά τη συνεδρίαση αυτή.

Κραυγαλέα περίπτωση

Η περίπτωση της Νατάσας Ορφανοπούλου είναι από τις πιο κραυγαλέες μιας ολόκληρης βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από τον καιρό των δύο πρώτων μνημονίων σε όλη την Ελλάδα και καλά κρατεί και στον καιρό του 3ου Μνημονίου.
Η δίωξη της εκπαιδευτικού είχε ξεκινήσει με την αξιοποίηση αβάσιμων και φαιδρών καταγγελιών δύο δικομανών γονέων, για τη συμπεριφορά και στάση των οποίων η Νατάσα Ορφανοπούλου «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί εξωδίκως προς τη διοίκηση και τον ΓΕΔΔ, προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν «απέναντι σε κάθε αναφορά, καταγγελία ή ενέργεια η οποία στρέφεται ή ήθελε στραφεί στο μέλλον» εναντίον της, από πρόσωπα των οποίων οι καταγγελίες είχαν κριθεί «αβάσιμες» από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής με την έκδοση αθωωτικού πορίσματος κατά τις διενεργηθείσες διαδικασίες σε επίπεδο προανάκρισης και ΕΔΕ.

Δίωξη του δασκάλου Π. Βαϊνά

Λίγες μέρες πριν, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. και πάλι τα σωματεία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου και η ΑΔΕΔΥ καλούσαν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων για την αθώωση του διωκόμενου δασκάλου Π. Βαϊνά.
Ο δάσκαλος Παντελής Βαϊνάς, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, μηνύθηκε από υποψήφιο διευθυντή μετά τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.
Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι ότι με την ιδιότητα του αιρετού στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τήρησε τις δεσμεύσεις ενώπιον των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων Π.Ε. και υπηρέτησε τις αποφάσεις του Συλλόγου του σε ό,τι αφορά την αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά υποψήφιων διευθυντών.
Ως λόγοι για τη μήνυση του υποψήφιου διευθυντή αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας», και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκε με χαμηλό βαθμό από τον αιρετό.
Χρειάζεται να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι ο αιρετός στη βαθμολόγησή του πήρε υπόψη τους τις καταγγελίες που είχε εις βάρος τους ο συγκεκριμένος υποψήφιος για αυταρχική συμπεριφορά.
Είναι σαφές, δηλαδή, ότι ο υποψήφιος διευθυντής βαθμολογήθηκε με τη χαμηλότερη βαθμολογία, όχι επειδή υπήρχε κάποια «προσωπική διαφορά ή εμπάθεια», αλλά γιατί είχε σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής τους.

Και στη Χίο

Μόλις πριν από λίγες μέρες, στη Χίο, ο δάσκαλος Μάρκος Σκούφαλος σύρθηκε στα δικαστήρια (η δίκη ανεβλήθη λόγω παρελεύσεως του ωραρίου λειτουργίας του δικαστηρίου και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 9 Μαΐου 2016), ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, επειδή εξέφρασε στοιχειοθετημένη πολιτική άποψη ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ από τον ίδιο και τον Γιώργη Αμπαζή, πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων Χίου.
Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) και στο γεγονός της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις με τη δημοτική αρχή.
Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη, ως όφειλε, προς τον χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις αδιαφανείς διαδικασίες, που τις μετατρέπουν σε προνομιακούς συνομιλητές των δήμων και τους δίνουν τα έργα χωρίς καμιά διαγωνιστική διαδικασία.
 http://www.efsyn.gr/ 
από  http://www.doe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: